Vaporizer “The Mighty”: Recension

Efter 2 månaders regelbunden användning är jag redo att berätta vad jag tycker om att leva med ett tyskt odjur. The Mighty är nog den största handhållna vaporizern som jag haft nöjet att prova, och även en av de mest effektiva och kraftfulla. De uppenbara nackdelarna med dess storlek (tänk dig en halv VHS-kassett) tar den igen när det kommer till hur lätt och effektiv den är att använda med gott resultat.

dav

Det är ett helt fritt flöde i munstycket vilket gör att du kan suga väldigt lätt och ledigt till men ändå få stora bloss. De nackdelar som jag upplevt är att den släpper för mycket eller för varm ånga vilket leder till hosta om man suger i sig för mycket. Det är egentligen ingen nackdel att den förbränner för effektivt, men det är värt att nämna framförallt för personer som inte är härdade rökare.

Spillfri och ganska smidig påfyllning

Genom det smått geniala munstycket som är gjort för att passa den medföljande grindern så är det mycket enkelt att ladda Mightyn med örter utan att spilla utanför. Med hjälp av örtladdarmunstycket som också har plats för förvaring går det snabbt (cirka 10 sekunder) att ladda kammaren. En annan mycket praktisk finess i Mightyn är att det finns ett fack i botten på enheten där en liten plastspade kan dras loss och användas för att packa koppen med ena änden och har en spets i andra änden som kan användas för att pilla ut bitar som fastnat i grindern. Mycket användbar så länge man kommer ihåg att sätta tillbaks den hehe. Ugnen är relativt stor och rymmer mellan 0.4-0.6 gram växtmaterial beroende på hur hårt det packas.

Sammanfattningsvis om munstycket:

 • Diggar
  Munstycket är smidigt att sätta på och minimerar spill. Bonuspoäng för smart förvaring direkt i munstycket om man får överskott
 • Ogillar
  Ugnen kan vara något stor och det känns lite överdrivet att ladda upp en så stor mängd varje gång. En adapter för att reglera portionen hade varit utmärkt!

mighty ladda

Laddning i vägguttag

Laddning sker genom ca 90-120 minuter i vägguttag genom den medföljande 9 volts nätadaptern. Därefter är den klar för ca en timmas användning. En klar fördel med denna är att det går att använda den samtidigt som laddaren är inkopplad, något som annars kan sätta dig på pottkanten om du (som jag) ofta har dålig framförhållning. Batteriindikatorn på displayen visar 5 pluttar och faller av i en jämn och rättvis takt, när den sista plutten blinkar så har du 3-4 bloss kvar innan den stängs av helt.

Sammanfattningsvis om laddningen:

 • Diggar
  En laddning håller länge, och skulle det behövas så går det bra att använda den med laddaren ikopplad
 • Ogillar
  Det tar ganska lång tid att ladda upp den till fullt batteri

Uppvärmningen är snabb

Displayen på Mightyn visar två temperaturer: aktuell och önskad. Genom att navigera med pilarna vid sidan av displayen kan man enkelt höja och sänka den önskade temperaturen och enheten vibrerar två gånger när den har uppnått rätt temperatur. Om man av någon sjuk anledning skulle vilja så kan man även ändra temperaturenheterna till Fahrenheit, men Celsius är standard (gudskelov). Uppvärmningen är snabb och går oftast på mindre än en minut. Redan från det första blosset så är ångan fyllig och välsmakande.

Otroligt jämn förbränning och kvalitativ ånga

När det kommer till förbränningen så glänser Mightyn verkligen med sin otroligt jämna förbränning som resulterar i jämnstora bloss hela koppen igenom med saftiga ångmoln i minst 10-15 bloss (packar man hårt och inte börjar på högsta så är det snarare 15-20). Röktekniken är inte avancerad och den är lätt för vem som helst att använda. Mightyn har ett fritt flöde i munstycket, något som gör att man inte måste suga för kung och fosterland för att få ut ånga genom munstycket. Snarare så får man hejda sig för att inte dra in för stora bloss som kittlar lungorna till hostande.

rengjord mighty
0.7 gram oljerester efter tre veckors användning

Rengöring är snarare en belöning

Mightyns finurliga konstruktion gör att det samlas väldigt lite smuts i de fasta delarna, förutsatt att man borstar av koppen med den medföljande borsten mellan användningarna. Det enda som gör att delarna i Mightyn börjar bli mindre rörliga efter en tids användning är att det samlas olja ifrån materialet som vaporiseras. Detta är inget problem, snarare tvärtom – det är som en honungskammare som man får möjlighet att tömma en till ett par gånger i månaden beroende på hur flitigt man använder den. Genom att lossa delarna i det övre munstycket och sedan lägga dem i en burk med alkohol i 30-40 minuter blir de som nya. Och om man sedan vill så kan man låta alkoholen dunsta och den kvarvarande produkten är en mycket, mycket koncentrerad olja av vad som än vaporiserats i enheten. Smaskens!

Slutkommentar

Kombinationen av effektiv uppvärmning och fritt luftflöde kan orsaka rätt jobbiga hostattacker om man är för girig och drar allt för stora bloss. Pipen som man stoppar i munnen är ok men hade kunnat vara bekvämare och ha en mer ergonomisk vinkel, det blir lätt lite märkligt sätt man får hålla handen i. Men det är mycket små anmärkningar. Den är stor, absolut, men för en som vill ha en kraftfull vaporizer i den högre prisklassen byggd av kvalitativa delar som kanske mest skall användas i hemmet är Mightyn en investering som inte går att ångra. Ska du köpa den? Absolut, om du letar efter något i prisklassen 3.000-4.000kr, men det är finsmakare förunnat.

Vill du köpa Mighty?

Vi rekommenderar att köpa den via vår partner Vaposhop.se, som även har tillhandahållit enheten för recensionen. Uppge rabattkod “MIGHTY15” för 15% rabatt på ditt köp!

2 tankar på “Vaporizer “The Mighty”: Recension”

Lämna en kommentar