Microsoft hoppar på cannabiståget

Först ut att bland stora IT-företag att investera i cannabismarknaden är Microsoft. Genom att erbjuda ett system baserat på sin molnteknik ska deras tjänst spåra och hålla koll på cannabisfrön.

Microsoft kommer genom ett nyligen förvärvat bolag att hjälpa cannabisförsäljare i stater med legalt tillgänglig cannabis att hålla koll på sin försäljning. Mjukvaran man tillhandahåller håller koll på försäljning av fröer till lokala aktörer. Syftet är att kunna spåra hur fröer hanteras och vart de tar vägen för att kunna stävja illegal handel. Det hela bygger dessutom på Microsofts egen molnteknik. Detta visar två saker: dels indikerar det en växande acceptans för cannabis och även att stora företag börjar bli sugna på de gigantiska summorna som lagligt cannabis genererar.

Läs mer: http://www.huffingtonpost.ca/2016/06/16/microsoft-marijuana-kind-financial_n_10513436.html

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.