“Snälla hjälp mig återfå livskvalitet”

Nedan är en artikel skriven av Per

Få saker är så värdeladdade och stigmatiserande att prata öppet om här i Sverige som det är när det gäller Cannabis. När en blir pressad mot väggen spelar det liksom ingen roll längre vad andra tycker. Mina bespottare kan fnysa hur mycket de vill. Faktum kvarstår. Cannabis är en fantastisk växt med fantastiska egenskaper.

2012 drabbades jag av en massiv stroke och hängde kvar på ett grässtrå. Efter flera större operationer i huvudet och efter att ha legat nedsövd en tid lyckades jag på ett mirakulöst sätt överleva. De höll vid ett tillfälle mig i liv med hjärt-lungräddning när jag slutade att andas.

Då är väl allt väl och normalt? Det enda som syns är några är på huvudet. Vad som inte syns är den mardrömslika smärtsituationen jag hamnat i. Jag äter skopvis med opiater, benzo och andra gabapentin-läkemedel. Jag har även under 2016 undergått 5 operationer där de försökte stoppa in elektroder i mitt huvud för att hjälpa mig med sviterna från nervskadan jag fick när de akut öppnade min skalle första gången. Det fungerade inte. Mina nervtrådar är för skadade och till slut fick jag en infektion och de tvingades akut operera ut dem.

Jag är inskriven på flera vårdinstanser men jag märker hur de börjar få slut på idéer och uppslag på tänkbara behandlingar. De diagnostiserade mig tidigt med sk. Självmords-smärta. Det är precis så illa som det låter. Vissa dagar funderar jag allvarligt på att lägga mig på tågrälsen och at döden ändå känns som den bästa hjälpen för att undkomma mina smärtor.

De två senaste somrarna när jag var på resande fot runt i Europa fick jag en laglig möjlighet att testa Cannabis och tro mig när jag säger att det var som himmelrike. Mina smärtor klingade av. De försvann inte men lindringen jag fick var paradisisk. Jag fick mer lindring än när jag använder snabbverkande morfinpiller.
Jag kände mig mer som mig själv än jag gjort sammantaget sedan den 4/12 2012.

Tillbaka i Sverige började jag kolla upp hur det stod till med medicinsk Marijuana. Direkt hittade jag Sativex som är godkänt av läkemedelsverket. Jag och min medicinansvarige doktor på smärtcentret på Östra Sjukhuset har slagits för att jag skulle få testa detta. Det var en omöjlig nöt att knäcka och inte ens om jag tog hela kostnaden själv fick jag receptet.

Genom nätverkande har jag lyckats få kontakt med en doktor i regionen som är villig att skiva ut medicinen åt mig. Det är utanför högkostnadsskyddet och den månatliga kostnaden uppgår till ca. 4500:- och efter att ha varit sjukskriven i fyra år och jag går på fortsättningsnivå på fortsättningsnivå på min sjukförsäkring finns inte längre möjligheten att köpa det här läkemedlet.

Jag fick tidigt idén att försöka vädja till folks hjälpsamma sida och för första gången i hela mitt liv be om hjälp av främlingar.

Jag hoppas någon eller några kan hjälpa mig. Det finns fler sätt än ekonomisk hjälp att ge. Att dela min vädjan skulle hjälpa mig stort.

Allt kommer dokumenteras och publiceras i någon typ av fanzin.

Det här kanske också kan föra hela avkriminaliseringen framåt? Jag är serietecknare och det kommer om inte annat bli en eller fler serier om det här. Jag håller just nu på med min seriebok om hur det är att drabbas av en hjärnblödning som kommer ut på Bonnier/Kartago under året. Jag publicerar även mina självbiografiska serier i min årligen återkommande serieantologi Plutonium Comics.

Jag har satt upp flera alternativ på olika betalningslösningar för de som vill hjälpa mig.

Du kan även Swisha eller köra vanlig banköverföring.

  • Swish: 0735052040
  • Konto Swedbank: Clearing: 82578 Kontonr:930579602

Du får givetvis vara anonym men alla som hjälper mig kommer få någon typ av tack och definitivt omnämnade.

Även om du inte kan eller vill hjälpa med pengar finns det andra sätt som du kan stödja mig med. Dela, sprid, kommentera i dina nätverk. Jag finns på de flesta sociala medier.

Snälla hjälp mig återfå livskvalitet och hjälp mig få smärtlindring som inte förgiftar min själ och min kropp.

Med varma hälsningar,
Per

2 tankar på ““Snälla hjälp mig återfå livskvalitet””

Lämna en kommentar