Medicinsk cannabis i Danmark blir verklighet 2018

Debatten kring cannabis har varit het i Danmark den senaste tiden. Inte minst aktualiserades den när två poliser blev skjutna i närheten av Christiania, något som fick christianiterna själva att riva haschstånden på Pusher Street. Det kommer därför som något av en överraskning ner en flera år lång debatt mellan flera politiska partier om medicinsk cannabis kommit fram till en kompromiss.

Under fyra år kommer det vara möjligt för läkare att skriva ut medicinsk cannabis för patienter med sjukdomar som cancer eller MS. En av tankarna bakom projektet är att patienter som själva brukar cannabis ska kunna få hjälp under anständiga förhållanden.

Läs mer: http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/11/Gront-ljus-for-medicinsk-cannabis-i-Danmark/

 

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

12 thoughts on “Medicinsk cannabis i Danmark blir verklighet 2018

 • april 18, 2017 at 1:23 e m
  Permalink

  Lever den här sidan? Vad är planen? Hur ska cannabis legaliseras I Sverige (och avkriminalisera ALLA droger) inom min livstid? Världen lever under en skynke, dags att dra bort den!

  Eller vart ska man vända sig om man vill vara proaktiv?

  Reply
 • april 18, 2017 at 1:23 e m
  Permalink

  Lever den här sidan? Vad är planen? Hur ska cannabis legaliseras I Sverige (och avkriminalisera ALLA droger) inom min livstid? Världen lever under en skynke, dags att dra bort den!

  Eller vart ska man vända sig om man vill vara proaktiv?

  Reply
 • juli 2, 2017 at 10:27 f m
  Permalink

  Droger ska inte bli lagligt i Sverige. Det rätta är att förbjuda droger. Farliga knarkare ska vistas ute bland vanliga människor. Droger är inte att leka med, droger är ju inte tobak. Sverige ska inte ha några coffee shops som finns i Amsterdam.

  Reply
  • september 26, 2017 at 11:22 f m
   Permalink

   Är det bättre att stor del av folket trycker antidepressiva och lugnande? Är det bättre för att läkemedelsverket och läkemedelsindustrin sagt det är ok, är bara korrupt. Cannabis för med sig positiva effekter och ska inte jämföras med alkohol som förmed sig aggressioner och deprission. Cannabis för med sig lycka och lugn, dessutom helt naturligt, därav går det inte att jämföra
   . Varför tror du det legaliseras överallt? Sluta vara en inskränkt svensk.

   Reply
  • november 16, 2017 at 9:04 e m
   Permalink

   Du är en fullblodsidiot som inte har förstått ett jota! Cannabis utvunnet från hampa är INTE en drog! Det är en helt godkänd planta både i Sverige och inom EU. Om du med ‘knarkare’ menar alla pådruckna halv- och helalkolister som finns överallt och som belastar sjukvården å det grövsta så är jag helt med dig, men om du menar såna som röker på lite och INTE belastar sjukvården så förstår jag bara ditt ‘argument’ utifrån att du fortfarande tror på den idiotin som myntades på 20-30-talet men som i verkligheten var en politisk/profit-baserad agenda och som inte hade nånting med verkligheten att göra. Läs på för fan innan du uttalar dig. Cannabis och hampa är en medicinsk växt använts av oss människor i tusentals år och den är i våra gener, vi är inte åtskilda av den förutom av en stupid lag som är grundad på en agenda du inte vet ett skit om.

   Reply
  • februari 18, 2018 at 4:45 e m
   Permalink

   Och vad exakt baserar du din fakta på förutom din skrämselpropaganda om cannabis? Att någon som du får tillgång till att vistas runt vanliga människor är det riktiga brottet.. Du trycker ur dig massa skit som i själva verket inte stämmer med verkligheten, sök hjälp. Btw hoppas du får den så vi med något bakom pannbenet slipper stå ut med din hatiska dumhet.

   Reply
 • december 16, 2017 at 1:14 e m
  Permalink

  Hi! Carl Von Linne och kannabis kultur legalt

  Reply
 • december 16, 2017 at 1:15 e m
  Permalink

  På good väg,våren…

  Reply
 • december 6, 2018 at 1:35 e m
  Permalink

  Hej,

  Jag har varit dagligt insatt i flera år om cannabisutvecklingen i världen, och den svenska informationen i ämnet är ju ett skämt.

  Cannabis kommer aldrig bli lagligt i Sverige, lika lite som att ett civiliserat förhållningsätt till kvinnor och barn aldrig kommer att anmmas i Somalia.

  Vitt skilda ämnen.

  Det jag menar är att om information aldrig når fram, hur ska då nya tankar och föråldrade synsätt brytas?
  Jag tar gärna över den här sidan, och börjar översätta dagliga globala nyheter och debatter till svenska.
  Utan personliga åsikter inblandat, men naturligtvis med en och annan förklaring av termer, för att göra det hela mer lättläst.
  Maila mig om det låter intressant.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.