Odla Cannabis: 6 tips för säkrare & bättre odling

Magiska knep för att odla svinstark cannabis med toppkolor stora som scud-missilier finns det inte, men  en sak är säker: resultatet av din odling hänger på de förutstättningar som du ger dina plantor för att växa och frodas. Det finns alltså ett antal faktorer som är extra viktiga att hålla koll på. I det här inlägget har jag listat 6 nyckelpunkter som jag anser är viktigast för en nybörjare att tänka på för en garanterat bra skörd.

Berätta INTE för människor att du odlar cannabis

säg inget till någon att du odlar cannabisDu kommer vara extremt stolt över dina prestationer när du lyckats producera hemodlad cannabis, hela vägen från sådd till skörd. Men gör dig själv en tjänst och håll din hemlighet för dig själv. Det är din egen säkerhet det handlar om, och är du ostraffad skall du åtnjuta och bevara den friheten i största möjliga mån.

Att torska med en odling har oftast bara sociala och smärre ekonomiska komplikationer men kan i värsta fall innebära fängelsestraff eftersom det är lätt att komma upp i stora kvantiteter cannabis vid hemmaodling (norpar polisen din odling så torkar dom och väger alla ovanjordiska delar av plantan, dvs inte bara buds utan även blad och kvistar).

En person som känner till din hemlighet har också en stor makt över dig eftersom personen med ett enda telefontips till polisen kan orsaka dig stor skada.

Rengör ditt odlingsutrymme ordentligt

hemmaodling cannabisInnan du sätter igång att odla — gör utrymmet så rent som du bara kan. Och då menar jag verkligen operationssals-rent, med desinficering av varenda yta som du kan komma åt. Tvätta och sterilisera även verktyg, behållare och annan utrustning som du kommer använda. Genom att göra detta så minskar du risken för skadedjur, svamp och mögel vilket kan vara förödande för din odling.

Köp kvalitetsfrön

Din slutliga produkt är till stor del beroende av genetik. Ifall du chansar vilt  på någon billig uppstickare så är chansen stor att du kommer bli besviken.

Vattna inte för mycket (vanligaste misstaget)

För mycket vatten kommer döda dina plantor. Extra viktigt är detta att tänka på när plantorna är unga och extra känsliga för överbevattning. Börjar plantan se mörk och hängig ut (inte torr och gul) efter att du vattnat generöst kan det bero på att cellerna i plantan är överfulla med vatten. Sluta då vattna omedelbart och låt jorden torka ut innan du vattnar igen.

Låt alltid jorden torka mellan vattning, och stick gärna ner fingret några centimeter i jorden för att känna så jorden är ordentligt torr innan du vattnar igen. Detta är även bra för plantan då rötterna får ordentligt med syre emellan vattningarna.

Övergödsla inte (2:a vanligaste misstaget)

Mycket näring innebär inte att du får större skörd! Att ta en dubbel dos av rekommenderad näring utan någon speciell anledning är lika motiverat som att äta en karta alvedon när du är bakfull, allt över aktiv dos är bara skadligt. Kolla guider på nätet för symptom på över- och undernäring så vet du ifall du gör rätt.

Skörda inte för tidigt

Detta är tufft. Jag vet. Men ha tålamod, du kommer tycka att det är värt det. Du skjuter bara dig själv i foten genom att skänka dig själv cannabis med låg THC-halt. Cannabis som fått mogna klart är mycket starkare än cannabis som är för tidigt skördad, så har du några plantor är det ren idioti att kapa allihopa innan de är 100% klara eftersom du kommer få sämre avkastning på din odling.

Tjuvklipp inte heller några buds från plantorna bara för att det är torka i rökburken. Om du nödvändigtvis måste tjuva buds innan skördedags är det bästa att välja ut en enda planta som du tar ifrån. Detta eftersom  plantan blir stressad när du klipper bort delar ifrån den medans den lever och du vill inte fucka upp hela din odling bara för att du är lite otålig, eller hur?

 

Har du några tips för att odla cannabis? Dela med dig i kommentarsfältet nedan!

Odla cannabis inomhus video

[youtube id=”LDUfX_1bsdM” width=”600″ height=”350″]

 

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

14 thoughts on “Odla Cannabis: 6 tips för säkrare & bättre odling

 • november 22, 2011 at 5:59 e m
  Permalink

  Toppentips! Tackar! /Johnny

  Reply
  • november 22, 2011 at 6:50 e m
   Permalink

   Varsågod, hoppas kunskapen kommer till nytta! Är det något du skulle vilja läsa mer om?

   Reply
   • januari 25, 2015 at 3:11 e m
    Permalink

    tja tänkte höra om du har bra kunskap av hydro odling?

    Reply
 • januari 13, 2012 at 1:51 e m
  Permalink

  Bra initiativ att skriva om detta!
  Dock ser jag gärna att du tar bort ordet “fucka upp”, bara för att få ett proffsigare intryck av hela hemsidan.
  Gärna en länk till “odlarsidor” också

  Mvh, Stig

  Reply
 • maj 13, 2014 at 1:21 e m
  Permalink

  Stort tack för tipsen 🙂

  Jag vill dela med mig av kunskap, ladda hem Cannabis Grow Bible som är en pdf. Need I say more ? Nudge, nudge …

  Reply
 • januari 25, 2015 at 1:56 e m
  Permalink

  bra tips asså. tänkte bara typ höra om någon har en lätt guide om inte avanserad odling hemma, har köpt två herbie hydro för örter chilli, men hade en liten baktanke med de med så köpte en förlängare till lyset så det blir högre ca 70cm så low rider e min tanke, någon som har några tips eller annat kul att prata om så hör gärna av er här eller på min mail, the-green-man@hotmail.com
  mvh

  Reply
  • november 29, 2017 at 1:54 e m
   Permalink

   antar att det inte är chili du ska enbart röka!
   ett lowrider-tips är att sätta lampan 45 grader från sidan lutandes mot godsakerna.

   ställ krukorna på ett stort runt fat ex.vis och rotera med intervaller så att du simulerar ett liv på jorden.
   har provat det mesta från att hänga i kjedjor som måste höjas då sparrisen drar iväg mot ljuskällan-
   därefter en tom hög jävla julgran utan kulor.

   som alla vet står inte solen i zenit 12 timmar alla dagar.

   fick grymt resultat på en meters höjd med max julgranskulor då lampan stog lutandes snett över granarna på stol.inte brännbart brun manchestertyg då.en ikea stålpall.

   Reply
   • november 12, 2018 at 11:37 f m
    Permalink

    Kul att du är så intresserad av sparris o granar, grönt ska de va` Sidoaspekten var bra.

    Reply
 • augusti 18, 2015 at 7:19 e m
  Permalink

  Is there a security risk to buying seeds from abroad and Swedish customs informing police on their destination?

  Reply
  • augusti 23, 2015 at 11:06 e m
   Permalink

   To the best of my knowledge, no. Since its not illegal to be in possession of cannabis seeds in sweden the police have no way of monitoring this.

   Reply
  • november 29, 2017 at 2:00 e m
   Permalink

   Only if you are black.

   Reply
 • september 11, 2016 at 9:55 f m
  Permalink

  Mycket bra info. Jag har odlat nu i ca 10 år, och det största problemet tycker jag är att få tag på bra utrustning till vettiga priser. Nu har jag äntligen hittat en leverantör som har allt jag behöver, bra fraktpriser, grym kundtjänst och sist men inte minst – En lägsta pris garanti!
  Så till skillnad från att bli skinnad av din hydroshop kan du vända dig till http://www.maxgrowshop.com – snabba leveranser oxå!

  Reply
 • juni 27, 2018 at 9:10 e m
  Permalink

  Hur bra är full spektrum flood light 50 watt 4500 lumen nån som vet

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.