Läkarexpert i smärtlindring kritiserar svensk dom mot cannabispatient

En man ifrån Hillerstorp som lider av ADHD fick vid ett besök i USA ett recept på en sorts cannabis som inte innehåller THC som hade så god effekt att när mannen återvände till Sverige införskaffade han frön av samma sorts industrihampa som han planterade. När polisen gjorde ett tillslag fann man sex fullvuxna cannabisplantor. Hovrätten dömde mannen till två månaders fängelse, ett beslut som nu får stark kritik av läkaren Claes Hulting, en expert smärtlindring. I sin dom anger hovrätten att mannens syfte med att använda cannabisen i medicinskt syfte inte har någon betydelse för domen.

— Den visar på en extremt trångsynt analys och genuin okunskap, säger Claes Hultling.

http://www.vn.se/article/cannabis-kan-hjalpa/

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

3 thoughts on “Läkarexpert i smärtlindring kritiserar svensk dom mot cannabispatient

 • februari 24, 2016 at 4:34 e m
  Permalink

  Legalisera cannabis minska våldet, brottslighet och minska människors lidande. SVERIGE VAKNA CANNABIS ÄR INTE FARLIGT.
  Det är en viktig växt för många människor funka mot mycket mycket mer än tabletterna läkare skriver ut.

  Reply
 • april 7, 2016 at 4:31 e m
  Permalink

  Jag är en kvinna som felbehandlades inom svensk sjukvård medels en nervrotsblockad i nedre delen av korsryggen mot lättare smärtor. Inom en sekund dödades ett helt nervknippe som kallas för hästsvans, känselnerver som går från sätet ända ner till fötterna. Detta var i maj 2009. Nu har jag svåra neuropatiska smärtor varje sekund, utan uppehåll. Läkarna kan inte göra mer för mig, förutom de tabletter mot just neurosmärtor men som inte hjälper ett dugg!
  Mina tabletter per dag:
  Gabapentin à 300 mg 11 st/dag, Cymbalta à 60 mg 2 st/dag, OxyContin à 10 mg 5st/dag, Oxycodone à 5 mg 3st/dag, Arcoxia à 30 mg 1 st/dag.Detta blir 22 tabletter varje dag. Är det rimligt? Jag vill ha Cannabis, som inte berusar och en sort som ger så mycket smärtlindring som möjligt!
  Sativex har jag fått pröva men det hjälpte ingenting. Att läsa om Cannabis är rena djungeln för mig, jag begriper ingenting. jag vore glad om t.ex. smärtläkaren Clas Hulting kunde råda mig, då ska jag ansöka om det hos Läkemedelsverket. Det är helt otroligt att Sverige hindrar människor i nöd, det är ett helvete för alla som plågas av sådana smärtor, dag in och dag ut utan att få den hjälp som tydligen finns!!
  MVH Margarete Eriksson

  Reply
 • oktober 16, 2016 at 9:31 f m
  Permalink

  Ja ett fruktansvärt övergrepp på oss som behöver lindring och där inte alla kemiska produkter hjälpt. Jag tror staten är rädd att förlora monopolet då det är enklare och billigare att få lindring direkt från växten.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.