5 bästa dokumentärerna om Cannabis

Så, du vill se på en dokumentär om Cannabis. Något intressant. Turligt nog har författaren av detta inlägg en svaghet för dokumentärer, och kan glädja dig med nyheten att jag tänker dela med mig av de 5 bästa dokumentärerna som handlar om just cannabis.

Det finns en väldig massa sörja där ute och en hel del hobbyfilmmakare lever inte riktigt upp till sina ambitioner, men jag har baserat denna lista på hur pass stor påverkan filmen haft på cannabiskulturen och kvalitén på information såväl som produktion.

Cannabis dokumentär #5 – “Emperor of Hemp”

Jack Here - the emperor of hemp

I dokumentären som skildras av Peter Coyote får vi följa med i cannabisaktivisten Jack Herers spännande liv. Hans forskning kring den omdebatterade plantan ledde till skapandet av boken “The Emperor Wears No Clothes: The Official Hemp Bible.” Filmen visar också Jack Herer’s hängivenhet till att utbilda allmänheten om cannabisens historia och konspirationen bakom dess förbud. Det är helt klart inspirerande att se någon kämpa så outtröttligt för dra fram sanningen i rampljuset.

Poäng på IMDb: 6.4
Se den: Youtube 1 | 2 | 3 |

Cannabis dokumentär #4 – “Waiting to Inhale”

Waiting to Inhale utforskar den överhettade debatten om marijuana och dess användning som medicin i USA. Vi får se argument från båda sidorna då dokumentären utforskar intressanta aspekter som ifall cannabisens legalisering bara är en smokescreen för rekreationella användare, vilka fantastiska medicinska egenskaper som cannabis sativa och en hel del fakta om cannabis som är väldigt intressant.

 

Poäng på IMDb: 6.8
Se den: Snagfilms (74 minuter)

Cannabis dokumentär #3 – “Super High Me”

Super High Me posterKommer du ihåg vad “Supersize Me” gick ut på? Bara Mcdonaldsmat i 30 dagar med fys- och psyktester för att mäta skillnaden. “Super High Me” går i samma fotspår, och du hajar säkert själv vad twisten är. Vi får följa stand-up komikern Doug Benson som ska testa skillnaden i sina mentala, fysiska och sociala färdigheter — pårökt och nykter. Han börjar därför med att leva 30 dagar utan att röka cannabis och testar bland annat sina övernaturliga förmågor. Därefer röker han på NON-FUCKING-STOP i 30 dagar och gör samma tester. Resultatet? Du kommer bli överraskad..
Poäng på IMDb: 6.3
Se den: Youtube 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Cannabis dokumentär #2 – “Grass: The history of Marijuana”

Med ingen mindre än Woody Harrelson som speaker får vi hela bilden av USA’s krig mot cannabis under 1900-talet. Dokumentären visar från början hur USA förändrade sina droglagar som en reaktion mot den eskalerande invandringen från mexico och marijuanan som mexikanarna tog med sig. Så, understödd av hysterisk propaganda har man lyckats skapa ett drogfientligt klimat — och den här filmen visar sanningen bakom det klimatet.

Poäng på IMDb: 7.3
Se den: Youtube

Cannabis dokumentär #1 – “Reefer Madness”

[dropcap]I[/dropcap]fall du på något sätt lyckats undgå att se delar ur denna makabra propagandarulle som amerikanska regeringen använde för att skydda ungdommar från marijuana. Cannabisrökaren porträtteras som något ur en gammal MAD-tidning; i en scen får man följa den psykotiska cannabisrökaren som har intorkade spermafläckar på sina byxor som ett resultat av den tvångsmässiga onani han måste befläcka sig med när han inte lyckas få tag på några flickor att begå våldtäkt på. Det är med skräckblandad förtjusning som man inser att detta är medveten hjärntvättning av folk på en nivå som i dagens ljus ser helt sinnessjukt ut.

Vilken dokumentär om cannabis gillar du?

Kommentera!

2 tankar på “5 bästa dokumentärerna om Cannabis”

  1. Jag tycker att den här sidan är riktigt bra, men den borde synas bättre för att det är inte så många som vet om den. Personligen tycker jag att cannabis borde legaliseras precis som alkohol, det skulle öka ekonomi i Sverige och minska kriminellitet på gatorna. Det skulle öka och förändra industri världen och lättare att kontrollera ålder på dom som använder cannabis idag. Dom som använder cannabis skulle våga vända sig till polisen om dom hamnar i trubbel osv. Jag kan hålla på i flera dagar och rabbla upp dom positiva punkterna om cannabis, bara om jag hade mer tid och mindre stress hemma. Cannabis skulle kunna lösa till och med mina bekymmer. ;)

    Svara
  2. Ni har ju glömt Den bästa: The culture high. (!) Sjukt upplysande samt inspirerande dokumentär om Cannabis och i stort sett alla dess aspekter kring det, samt påvisar samhällets, statens och politikens mörka sidor gällande förbudet.

    Svara

Lämna en kommentar