Starkt stöd för laglig cannabis i Storbritannien

Nästan hälften av alla tillfrågade britter vill legalisera cannabis och tillåta försäljning i butiker. Detta visar en undersökning gjord av mätföretaget ORB International, som totalt tillfrågade 2000 engelsmän om deras inställning till en eventuell legalisering. Total svarade 47% ja till förslaget i omröstningen, 14% visste inte och bara 39% svarade nej. Detta innebär att en majoritet av de tillfrågade britterna, likt en stor del av övriga världens befolkning, alltså är för en legalisering.

Det är främst partiet Liberaldemokraterna som driver frågan framåt. Man kan enkelt dra slutsatsen att de hittills väldigt lyckade legaliseringsprojekten i några av de amerikanska delstaterna ligger till grund för denna vändning, där enorma vinster från organiserad brottslighet bevisligen över en natt kan förvandlas till skatteintäkter – uppskattningsvis motsvarande närmare 11.5 miljarder svenska kronor per år, om Storbritannien nu går igenom med en legalisering.

Redan förra året gick polisen i Storbritannien ut med det förvånansvärt humana beskedet att man inte längre kommer att prioritera cannabisanvändare – varken de som brukar rekreationellt eller de som odlar hemma i liten skala. Trots att ingen officiell lagändring skett eller hittills ens tagits upp för diskussion kan England alltså vara nästa stora spelare på den internationella planen att fullständigt de facto avkriminalisera cannabisanvändande.

Lämna en kommentar