Amerikanska DEA omvärderar klassning av cannabis

Åter igen blåser förändringens varma vindar! Amerikanska narkotikapolisen DEA hoppas själva på att ha nått ett historiskt viktigt beslut innan juli månad i år. Det handlar om att omklassificera cannabis, som fortfarande räknas till Schedule 1 – narkotika som anses sakna medicinska egenskaper – tillsammans med bland andra heroin, LSD och MDMA. Vidare tar man officiellt även upp frågan om de begränsningar som i praktiken råder när det kommer till forskning på cannabis.

Myndigheten har själv gått ut med informationen, vilket får anses som ett enormt steg i rätt riktning för vår kamp även globalt, eftersom USA till stor del sätter diskursen när det kommer till sådana här frågor. Man har helt enkelt insett hur ohållbar narkotikapolitik man hittills fört, och med de blomstrande resultaten från delstater som tagit klivet över till legalisering finns få argument kvar.

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.