Cannabispartiet och deras syn på cannabis i Sverige

Vi fortsätter denna veckan med en intervju, denna gång med cannabispartiet.

Vad är syftet med cannabispartiet? 

Att i första hand vara en normaliserande kanal för Cannabis i strävan efter att förändra människors uppfattning om ämnet så en legalisering kan bli möjlig för Sverige. Samtidigt inser vi att det är svårt att driva politik med enbart ett mål och har därför valt att linjer oss med frågor om (vad vi anser helt saknas inom politiken idag) sociala orättvisor. Det finns vissa saker som uppenbarligen politiker inte vill ta i ens med tång, som prostitution, hemlöshet och korruption inom rättsväsendet. Vi ser heller inte att politiker idag gör vad de bör för att stärka individens privata makt och frihet utan snarare ständiga steg i motsatt riktning där allt handlar om centralisering och berövandet av individens frihet.

Hur många är ni?

Just nu är vi 3 st som samarbetar på olika sätt men skulle gärna bli fler. Vi behöver framförallt skribenter för hemsidan i dagsläget.

Vad särskiljer er från andra partier?

Att försöka skapa en samlad röst för de grupper i samhället som sällan får gehör av politiker eller blir tagna på allvar av allmänheten pga det klimat våra politiker skapat.

 Vad är de största möjligheterna ni ser med att avkriminalisera eller legalisera cannabis?

Genom en avkriminalisering skulle Cannabis kunna användas som hjälpmedel inom vården för diverse sjukdomar som cancer, reumatism, diabetes, epilepsi, MS, depression etc.

Med en legalisering däremot kan man utöver att hjälpa personer som har det svårt även få ner kriminaliteten, och som vi ser det och de kostnader som berörs av den.

I båda fallen kommer den illegala marknaden bli lidande. I båda fallen skulle Cannabis vara reglerat av staten vilket leder till mer skattemedel och mindre makt åt kriminella organisationer.

Vad är de största potentiella riskerna med att avkriminalisera eller legalisera cannabis?

Det är för svårt att säga än. Flera länder runt om i världen håller på att luckra upp sin drogpolitik nu. Senast var det Uruguay som helt och hållet legaliserat Cannabis.

Och jag kan inte göra mer än att citera deras president Mujica;

kriget mot droger har inte gett det resultat man hoppats på så vi kan inte fortsätta göra samma sak och samtidigt hoppas på ett annat resultat.

 Vad för förändringar skulle ni vilja genomföra för att minska riskerna för att individer skall hamna i missbruk (och för att minimera hälsoskadorna till följd av missbruk)?

För det första, se till att människor får korrekt information om droger. Att skola, polis, utbildare och politiker enbart vill dela ut en väldigt smal, ytlig och felaktig bild av verkligheten hjälper ingen. Vill samhället bekämpa missbruk så måste det kollektivt inse vad det är de har att göra med. Att straffa människor som vi gör idag som problem visar bara hur lite förståelse samhället har för missbruk och missbrukare.

Hur anser ni att den nuvarande narkotikapolitiken fungerar för Sverige?

Det gör den inte.

Vad tror ni är anledningen till att Sverige för en så restriktiv narkotikapolitik idag?

Västvärldens politiker har (nästan) alla apat efter USA.

Det innebär att man genom det misslyckade kriget mot droger raggar politiker som (Beatrice Ask) popularitet på att göra det svårt för de delar av samhället som redan är försvagade och är lätta att sparka på. Ett annat ord för dessa människor är mobbare.

 Vilket land anser ni ha den bästa (eller minst ineffektiva) narkotikapolitiken?

Alla länder som lättar på sin drogpolitik och framförallt slutar straffa människor i missbruk har en (jämförelsevis) bra narkotikapolitik.

 Vad rekommenderar ni personer att göra som vill engagera sig?

Det är viktigt att människor kommer ihåg att vi än så länge fortfarande har både yttrandefrihet och tankefrihet i Sverige, även om de båda begreppen sakta men säkert holkas ur.

Människor måste lära sig att inte vara rädda för vad exempelvis deras föräldrar eller arbetsgivare kommer säga, tycka, tänka eller göra.

Alla har rätt att vara sin egen individ, med egna upplevelser, erfarenheter och slutsatser. Detta är vad som skrämmer oss mest, och vad som kommer vara vårt fall om vi inte lyckas legalisera Cannabis i Sverige,  människors rädsla.

get-up-stand-up

 

 

Martin

Martin är 28 år gammal och driver med hjälp av andra eldsjälar den här sajten. Min huvudsakliga drivkraft är att vara en del av den förändring som både kommer minska lidande och bidra till många positiva effekter för tusentals personer. Jag är för en politik som bottnar i vetenskap och fakta med individens bästa i åtanke.

6 thoughts on “Cannabispartiet och deras syn på cannabis i Sverige

 • februari 15, 2014 at 9:54 f m
  Permalink

  det är bra att ni legalizera weed mannen

  Reply
 • april 25, 2014 at 11:50 e m
  Permalink

  Tycker partiet verkar oseriöst. Om man går in på hemsidan är det första man läser “Nyckeln till all framgång är planering, därför söker Cannabispartiet inga röster riktigt än”. Som alla vet så är det ju valår i år, kan inte tänka mig en bättre stund att samla röster.

  Reply
 • december 7, 2014 at 7:23 e m
  Permalink

  Jag tycker man ska legalisera alla växter så man kan odla vad man vill.

  Kan ni inte Cannabispartiet driva den frågan med…sen behöver man ju inte ha i en massa kemikalier bland växterna…så det blir knark….totaly natural 🙂

  Reply
 • december 13, 2014 at 2:56 f m
  Permalink

  Det roliga är att det här en människa som kopierat min idé men jag hoppas inte verkligen denna sak gå i fel händer, och det roliga är även om ni väljer att tro eller inte så var det jag som skriver detta meddelandet som kommer skapa detta och har det i min åtanke, så tro mig detta kommer explodera tills nästa val, 2018 om 4 år alltså kommer detta vara redan sådan fråga som kommer vilja ändra på lagen och såklart måste det finnas en väg 😉 peace!

  Reply
 • januari 22, 2015 at 9:27 f m
  Permalink

  Hej! Mitt namn är Julia och jag är en student på 24 år.
  Jag är väldigt intresserad, passionerad, engagerad och har det som krävs för att hjälpa ärat parti att få fler röster och folket på er sida. Jag är en A-elev sedan jag var i Riga då jag lärde mig läsa, skriva samt multiplikationstabellen innan 7 års tid (första klass här i Sveriges samhälle) samt är jag naturligt intelligent, helt enkelt. Min mor är från Kazakstan med en gedigen doktorand samt röd diplom inom matematik, professor som har både hjärna och hjärta, men här i Sverige arbetar hon som konduktör och sliter för småslantar pga. politiker, rasismen (Sverige Demokraterna bl a), och om man inte har ekonomin eller makten, så ska du inte få göra något av ditt liv eller kunna bli något stort… Jag har läst detta i teorin, men även upplevt detta inom praktiken, då jag har livslång erfarenhet (något som man inte kan plugga sina kunskaper till) och jag studerar både filosofi, politik, sociologi, psykologi, pedagogik, kommunikation samt medicin (main subject) och vill även forska inom marijuanaområdet och andra alternativa mediciner samt behandlingar. Jag vill få det vetenskapligt bevisat (trots att det redan finns idag t ex dokumentären “The Union” och “Super High Me”), har jag intresserat mig för, och detta har pågått för mig, i snart 10 år.. Jag är snart 25 år, ambitiös, medicinskt, pedagogiskt, psykologiskt, filosofiskt och politiskt insatt, en godhjärtad tjej med både huvudet på plats och alla de rätta verktygen som behövs. Jag vill jag inte göra detta endast för mig själv eller pengar utan för att jag verkligen brinner för det, har motivationen och potentialen som krävs, har erfarenhet sedan barnaåldern (Sovjetunionen) och vill endast uppnå den rättvisan och de mänskliga rättigheterna som alla mänskliga varelser förtjänar. Samt se till att lagar o regler i samhället följs, men idag tystas detta överallt ned, sedan flera hundra år sedan, folk är fega, rädda, hjärntvättade och ignoranta och vågar inte ens inse sanningen eftersom att de då blir rädda och känner en slags otrygghet..då kan det uppstå konflikter i samhället och för staten, en slags obalans och rentav kaos, för väldigt många människor som är gammalmodiga och tror på allt de läser (utan förmågan till kritiskt tänkande och filosofiskt djuptänkande). Jag gör detta för att jag har passionen, brinner för forskning inom medicin och samt hjälpa andra människor. Jag har gjort väldigt fina arbeten samt uppsatser, på nyanserade nivåer, som jag så gärna vill dela med mig utav. Snälla hör av er eftersom att jag skulle bli en bra skribent för er, jag har ingen tvekan om det! Jag talar 4 språk flytande och lär mig nu ett 5e eftersom att jag flyttar till Holland om inte någon förändring sker snart i detta korrupta och brutala samhället!

  Tack på förhand!

  Mvh.
  Julia “The WondaWoman” A.

  Reply
 • april 21, 2015 at 11:41 f m
  Permalink

  Samma person som gjorde anförandet i UN att förbjuda cannabis i världen, sa i vittnesmål i amerikanska kongressen,

  “There are 100,000 total marijuana smokers in the US,
  and most are Negroes, Hispanics, Filipinos and entertainers.
  Their Satanic music, jazz and swing, result from marijuana usage.
  This marijuana causes white women to seek sexual relations
  with Negroes, entertainers and any others.”

  by:
  Harry J. Anslinger
  (1892-1975) Assistant Prohibition Commissioner in the Bureau of Prohibition, first Commissioner of the Treasury Department’s Federal Bureau of Narcotics (FBN) (1930-1962, 32 years), US Representative to the United Nations Narcotics Commission
  Source:
  testimony to US Congress supporting Marihuana Tax Act, 1937

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.